Annelinde Schipper

Recruitment Marketeer

Binnen mijn werk zou ik mezelf beschrijven als ontzettend allround. De combinatie van linker- en rechterhersenhelft kwaliteiten, zoals praktisch en focus op logica, maar aan de andere kant ook creativiteit en lef, maken dat online recruitment marketing zo goed bij me past.

1-4 dagen per week, per direct

Flexibel, in-house of op afstand

€100 per uur

Wie ik ben

Mijn naam is Annelinde. Ik ben 28 jaar en woon samen met mijn vriend en onze kat in Haarlem. In mijn vrije tijd vind je me vaak op het terras met vrienden en familie. Ook bezoek ik graag concerten, theaters en musea. Om me fit en energiek te voelen doe ik ook nog aan fitness en pilates.

Ik grap graag dat ik de minst nuttige studie van Nederland heb gedaan. Terwijl mijn collega’s in de collegebanken zaten deed ik namelijk een dansacademie, waar ik onder andere moderne dans, klassiek ballet en choreografie studeerde. Helemaal waar is dit grapje niet, ik heb er namelijk onwijs veel van geleerd waar ik tot op de dag van vandaag heel veel aan heb, zoals samenwerken, doorzettingsvermogen en discipline. Deze onconventionele start van mijn carrière heeft me juist heel veel gebracht! De grap maak ik overigens nog steeds, het is een leuke ijsbreker. 😉

Bij RecruitMarketing werk ik als allround recruitment marketeer en projectmanager, waar mijn brede kennis en ervaring binnen de recruitment marketing en recruitment branche goed van pas komt.
Als projectmanager ben ik heel empathisch. Samenwerken met een klant is voor mij niet alleen een zakelijke uitwisseling, ik wil graag je organisatie en wervingsuitdaging begrijpen om echt met je mee te kunnen denken. Zo kan ik meer waarde toevoegen en bovendien zit het simpelweg in mijn aard.

Mijn ervaring

Jul 2022 tot heden – Recruitment Marketeer

RecruitMarketing

Bij RM heb ik al flink wat verschillende opdrachten mogen oppakken. Die diversiteit maakt mijn werk niet alleen leuk, het geeft me ook de kennis en ervaring om over al onze pijlers heen advies te geven aan klanten. In mijn werk voor RecruitMarketing heb ik o.a. gewerkt voor The Impact Group, Van Laar Lasbenodigdheden en Focus Engineering.  Lees verder over mijn ervaring bij “ik binnen RM”.

Nov 2020 tot jun 2022 – Corporate recruiter, marketeer en project manager

Streetwise Nederland

 • Het werven en selecteren van nieuwe collega’s
 • Het aansturen van verschillende recruitment marketing- en arbeidsmiddelingsbureaus
 • Het opzetten van maandelijkse wervingscampagnes op social media
 • Het opzetten en uitvoeren van refferal recruitment strategy
 • Het opzetten en uitvoeren van de social media strategy
 • Het creëren van content voor de website, nieuwsbrieven, promotiemateriaal, enz
 • Het beheren en optimaliseren van de website
 • Het ontwikkelen en monitoren van projectplannen
 • Het (laten) ontwikkelen van werfmaterialen als scripts, creatieve concepten, apps en kleding

 

Mijn visie op recruitment marketing

Doordat ik de afgelopen jaren in verschillende functies en organisaties de recruitment wereld heb leren kennen, weet ik als geen ander hoe belangrijk recruitment marketing is. Ik heb gezien hoe tijdrovend en inefficiënt recruitment processen soms zijn ingericht. Daarnaast worden keuzes nog vaak gemaakt op onderbuikgevoel. Het leuke vind ik dan ook om deze uitdagingen te tackelen in mijn werk. Hoe richt je bijvoorbeeld een ATS in zodat het voor jou gaat werken in plaats van andersom? Hoe laat je kandidaten naar jou toe komen, zodat tijdrovend searchen minder nodig is? Hoe baseer ik mijn strategie op kennis en data, in plaats van alleen op gevoel?

Ik binnen RecruitMarketing

Binnen RM ben ik werkzaam als Recruitment Marketeer en projectmanager. Dit betekent dat ik zowel strategische meedenk met mijn klanten, maar ook uitvoerend betrokken ben bij projecten.

 • Projectmanagement voor alle recruitment marketing pijlers
 • Het van A tot Z opzetten, monitoren en optimaliseren van wervingscampagnes op diverse kanalen
 • Het in kaart brengen en optimaliseren van de candidate journey
 • Het opleiden van junior marketeers over alle recruitment marketing pijlers
 • Het creatief (her)schrijven van vacatureteksten met conversie/SEO in gedachte
 • Het analyseren, optimaliseren, implementeren van applicant tracking systemen (ATS)

Samenwerken? Leuk! Ik ben te bereiken via annelinde@recruitmarketing.nl of via 06-18610844.

Meer weten over wat we doen? Bekijk onze Cases!