Project

Gemeente Amsterdam

Gemeente Amsterdam businesscase
Element zwart

Arbeidsmarktcommunicatieplan

De gemeente Amsterdam werkt met haar 19.000 medewerkers aan een betere stad voor bewoners, ondernemers en bezoekers. Amsterdam is een stad van kansen en mogelijkheden, waarbij geen opgave te groot is. Maar ook de gemeente heeft te maken met een schaarse arbeidsmarkt, en ging op zoek naar een sterk plan voor het ICT & Data domein (I-domein).

Amsterdammers verwachten een excellente 24/7 dienstverlening, waarbij diensten online geregeld kunnen worden. Ontwikkelingen op het gebied van digitalisering, robotisering en data vraagt om een flexibele organisatie met werkwijzen die passen bij de opgave in de stad.

Om dat goed te doen en samen te werken aan een beter Amsterdam heeft de Gemeente Amsterdam de beste mensen nodig. Dat is geen gemakkelijke opgave, mede door de grote diversiteit in het werk, een aantrekkende arbeidsmarkt, schaarste aan jong talent en de ontwikkelingen op het gebied van digitalisering en robotisering. Dat vraagt om een sterk intern én extern arbeidsmarktbeleid met lef en energie inspelend op de laatste trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Om de Gemeente Amsterdam hierbij te helpen heeft Recruitmarketing de opdracht gekregen een arbeidscommunicatieplan te schrijven voor het ICT & Data domein (I-domein). Het doel van dit AMC-plan is om ervoor te zorgen dat het I-recruitmentteam te allen tijde kan voldoen aan de wervingsvraag (capaciteit/bezetting) van vacaturehouders (hiringmanagers) in 2021.

resultaten

Het AMC-plan bestond uit 3 delen:

Strategisch advies: waaronder een strategie kaart, een maturity model met oog op waar de Gemeente Amsterdam naar toe wil. Recruitment marketing rollen en de competenties voor het I-recruitment- en arbeidsmarktcommunicatieteam.

Tactisch advies: Aanbevelingen op het gebied van: inclusiviteitswaarborging, het recruitmentproces, employer branding, data & analytics, meetplan, dashboards, candidate experience, website optimalisatie en job advertising.

Operationeel advies: Alle recruitmentmarketing tactieken, per thema (technologie, proces en mens), waar de tactiek een positief effect op zal hebben, zoals instroom, conversie, imago, of datagedreven werken. En een wegingscijfer op impact, tijdsduur en complexiteit. Ook is er een globale planning gemaakt voor alle tactieken.

Element zwart
“Dit zijn experts op het gebied van vooruitstrevende recruitment en arbeidsmarktcommunicatie! Ze hebben zich uitermate hard ingezet voor het opleveren van een prachtig arbeidsmarktcommunicatie-rapport voor Gemeente Amsterdam! Het biedt scherpe observaties van onze status quo en eigentijdse opties voor het perfectioneren van onze dienstverlening.”

Felice Voerman

Adviseur Arbeidsmarktcommunicatie

Meer projecten

ik wil dit ook

Wij helpen je hier natuurlijk graag bij. Laten we kennis maken, dan vertellen we je alles over de mogelijkheden binnen Recruitment Marketing. Laat je gegevens achter en we nemen snel contact met je op, of plan meteen een afspraak in onze Calendly agenda!