Project

Freelancers United

Element zwart

ATS implementatie

Freelancers United biedt vloeibare marketingoplossingen voor ieder marketing/communicatie vraagstuk. Deze oplossingen variëren van vlijmscherpe merk strategieën, ijzersterke content en nog veel meer.

Ook bemiddelt Freelancers United marketing/communicatie professionals uit hun HOOP, hun netwerk van specialisten. Tot voor kort gebruikte Freelancers United een CRM om deze HOOP te managen. Dit systeem bood niet de faciliteiten om de groeiende organisatie te bedienen en waardoor er veel handmatig werk ontstond. Hoogtijd om over te gaan op een ATS.

Om dit project in goede banen te leiden is er een projectteam aangesteld, bestaande uit een projectmanager en een aantal eindgebruikers. Onze projectmanager was o.a. verantwoordelijk voor het bewaken van de planning, het managen van stakeholders en het scheppen van heldere verwachtingen. Ter ondersteuning haakte er een ATS specialist aan, die de technische kant behapbaar kon maken naar de rest van het team.

Om te beginnen zijn we gestart met het selecteren van het juiste ATS. Door de behoeftes op te halen konden we helder beeld scheppen van de benodigde functionaliteiten en zo een aantal demo’s inplannen. Na uitvoerig onderzoek en verschillende demo’s is de keuze gevallen voor MySolution.

Vervolgens werden alle workflows en processen in kaart gebracht en uitgewerkt, oftewel de technische implementatie van het ATS. Tegelijkertijd werd er gewerkt aan de culturele implementatie van het ATS in de organisatie. Een ATS dat niet goed gebruikt en omarmd wordt werkt tenslotte niet optimaal.

Om deze culturele implementatie te waarborgen werden er wekelijkse meetings ingepland met het interne projectteam en consultants van MySolution. Ook werden er trainingen gevolgd, tutorial video’s gecreëerd en uitgebreide instructies gegeven, zodat de recruitment specialisten bij livegang precies wisten wat ze te wachten stond en direct aan de slag konden.

Als laatste stap van de implementatie werd er een externe partner ingezet, welke de volledige datamigratie op zich heeft genomen.

resultaten

  • Optimaal werkend ATS die het recruitment proces versnelt en efficiënter maakt voor zowel recruiters als opdrachtgevers
  • Groot draagvlak gecreëerd binnen de organisatie, waardoor het ATS direct in gebruik werd genomen
  • Een centrale plek waar alle data AVG-proof wordt gewaarborgd.
Element zwart

Meer projecten

ik wil dit ook

Wij helpen je hier natuurlijk graag bij. Laten we kennis maken, dan vertellen we je alles over de mogelijkheden binnen Recruitment Marketing. Laat je gegevens achter en we nemen snel contact met je op, of plan meteen een afspraak in onze Calendly agenda!