Project

CowManager

Element zwart

Employer Branding

Net als RecruitMarketing, houdt CowManager ook van data. CowManager ontwikkelt en verkoopt namelijk oorsensoren voor koeien. Met de sensoren, de koemonitoringssystemen, houden boeren alles van hun koeien bij: hun gezondheid, vruchtbaarheid en voeding. De boeren ontvangen alle nodige informatie over hun koeien, zodat ze voorbereid zijn op wat komen gaat. Met hun mooie innovatie wil CowManager de wereld veroveren, en dat kan alleen met goede medewerkers.

Er is al veel context en inhoud beschreven over het werkgeverschap van CowManager. Het ontbreekt HR/recruitment en communicatie echter aan de praktische handvatten om deze inhoud snel en wendbaar in te zetten voor de wervingsdoeleinden en voor interne trots. RecruitMarketing heeft deze praktische handvatten vormgegeven in creatieve employer branding concepten. 

In een workshop met verschillende medewerkers van CowManager hebben we naast de toetsing van het huidig Employer Brand ook veel emoties die passen bij werken bij CowManager opgehaald. Vervolgens hebben we die HR inhoud (rationele waarden) gemixt met gevoelsmatige voordelen (emotionele waarden). Dat heeft geleid tot een lijst Employer Brand accenten, die we hebben gebruikt als bouwstenen voor EVP’s. Omdat CowManager op zoek is naar proposities die heel snel ingezet kunnen worden voor werving, hebben wij de EVP’s direct vertaald naar 8 campagne ideeën. Die zijn ontstaan door 2 heel verschillende bouwstenen te combineren waardoor er een spannend creatief veld ontstaat. De campagne ideeën hebben we vervolgens doorvertaald naar creatieve middelen. Denk hierbij aan landingspagina’s met daarop o.a. foto- en videografie, podcasts, en infographics.

resultaten

Met verschillende EVP’s en creatieve campagneconcepten, heeft CowManager praktische handvatten om in de zetten voor de werving van verschillende doelgroepen. Van de 8 campagneconcepten worden er 3 op korte termijn in uitvoering gebracht, en liggen de overige concepten op de plank voor een later stadium.

Element zwart

Meer projecten

ik wil dit ook

Wij helpen je hier natuurlijk graag bij. Laten we kennis maken, dan vertellen we je alles over de mogelijkheden binnen Recruitment Marketing. Laat je gegevens achter en we nemen snel contact met je op, of plan meteen een afspraak in onze Calendly agenda!