Project

Building Heroes

Building Heroes businesscase
Element zwart

Recruitment Marketing Support

Building Heroes is een werving & selectie, detacherings- en recruitmentbureau voor professionals in bouw, infra en vastgoed. Zij werven van starter tot directeur – van aannemer tot ingenieursbureau. Met meer dan 350 vacatures bieden zij voor iedere professional in bouw, infra en vastgoed een passende vacature.

Building Heroes wilde de instroom van goede kandidaten via de eigen website en mediakanalen vergroten om uiteindelijk meer kandidaten bij hun opdrachtgevers te plaatsen – Dat is gelukt.

Om een betere instroom van goede kandidaten te realiseren hebben we vanuit een arbeidsmarktcommunicatieplan Building Heroes voorgesteld om een ‘Recruitment Marketing Machine’ te bouwen. Een machine die ervoor zorgt dat kandidaten automatisch worden geworven, opgewarmd en begeleid bij de kennismaking met opdrachtgevers.

Na het signaleren van de knelpunten in de candidate journey hebben we de nodige werkzaamheden uitgevoerd die uiteindelijk hebben geleid tot een verdubbeling van de instroom tegen een halvering van de kosten.

resultaten

Via verschillende platforms hebben wij inzicht gekregen in de recruitment en marketing performance. Denk hierbij aan Hotjar, Google Analytics, OnRecruit en het ATS Carerix van Building Heroes. Deze nieuwe inzichten hebben we vervolgens gebruikt voor het definiëren van de recruitment marketing strategie (recruitment marketing machine), welke wij ook hebben geimplementeerd.

Op basis van webanalytics, heat- en click- en scrollmaps hebben wij de User Experience op de website verbeterd. ​Ook hebben wij marketing automation (Autopilot) ingericht voor het opwarmen van ‘koude’ kandidaten in de database om ze vervolgens ‘warm’ over te dragen aan recruitment consultants voor het genereren van een plaatsing/hire.

Met bovenstaande aanpak hebben we de volgende resultaten gerealiseerd:

Verdubbeling in het aantal plaatsingen tegen een halvering van de kosten.
113% stijging in het aantal conversies van sollicitatie naar plaatsing via online.​
Van 1,79% naar 13,01% sollicitatiepercentage (van bezoeker tot kandidaat in de database).

Element zwart
“Wij richten ons op professionals in de bouwsector, wat betekent dat we te maken hebben met veel concurrentie. De merk- en HR-inzichten van Freelancers United, gecombineerd met de technische inzichten van RecruitMarketing, zorgen ervoor dat we een uniek profiel hebben en sneller groeien dan de concurrentie.”

Jeroen Meerum Terwogt

CEO en oprichter Building Heroes

Meer projecten

ik wil dit ook

Wij helpen je hier natuurlijk graag bij. Laten we kennis maken, dan vertellen we je alles over de mogelijkheden binnen Recruitment Marketing. Laat je gegevens achter en we nemen snel contact met je op, of plan meteen een afspraak in onze Calendly agenda!