Welke koppelingen kun je maken met je ATS

Het gebruik van een Applicant Tracking System (ATS) is een essentieel onderdeel van effectieve werving. Een ATS helpt bedrijven om sollicitaties te organiseren, kandidaten te beheren en het hele wervingsproces te stroomlijnen. Maar wist je dat je ATS nog krachtiger kan worden door integratie met andere tools en systemen? In dit blog zullen we de verschillende koppelingen bespreken die je kunt maken met je ATS om je wervingsproces te optimaliseren en efficiënter te maken.
  1. Koppelingen met vacaturedistributieplatforms: Een van de belangrijkste aspecten van het wervingsproces is het verspreiden van vacatures naar verschillende kanalen om een breed scala aan kandidaten te bereiken. Door je ATS te koppelen aan vacaturedistributieplatforms zoals Indeed, LinkedIn, en Glassdoor, kun je vacatures automatisch publiceren op deze platforms. Dit bespaart tijd en moeite, omdat je niet handmatig elke vacature op elk platform hoeft te plaatsen. Bovendien kunnen sommige ATS’en zelfs de prestaties van je vacatures op deze platforms analyseren, waardoor je inzicht krijgt in welke kanalen het meest effectief zijn.
  1. Integratie met beoordelingstools: Het selecteren van de juiste kandidaat vereist vaak beoordelingen en evaluaties. Door je ATS te integreren met beoordelingstools zoals vaardigheidstesten en persoonlijkheidsbeoordelingen, kun je gestandaardiseerde beoordelingen uitvoeren en objectieve gegevens verzamelen over de kwalificaties en geschiktheid van kandidaten. Deze integratie helpt je bij het identificeren van de best passende kandidaten en vereenvoudigt het besluitvormingsproces.
  1. Koppelingen met e-mailmarketingtools: Naast het stroomlijnen van het wervingsproces, biedt een ATS ook mogelijkheden om recruitment marketing automation op te zetten via koppelingen met een e-mailmarketingtool. Door je ATS te verbinden met e-mailmarketingtools zoals Mailchimp, HubSpot of Sendinblue, kun je geautomatiseerde e-mailcampagnes opzetten en beheren om potentiële kandidaten te betrekken en te nurturen.
    Met deze koppeling kun je gegevens van kandidaten in je ATS gebruiken om gerichte en gepersonaliseerde e-mails te versturen. Bijvoorbeeld, wanneer een kandidaat zijn/haar sollicitatie indient, kan er automatisch een bedankmail worden verstuurd. Meer weten over recruitment marketing automation en de voordelen? Kijk dan hier.
  1. Koppelingen met HRIS en onboarding-systemen: Wanneer je een kandidaat hebt aangenomen, is een vlotte overgang naar het onboarding-proces van cruciaal belang. Door je ATS te koppelen aan een Human Resources Information System (HRIS) of onboarding-platform, kunnen gegevens naadloos worden overgedragen en kan het onboarding-proces geautomatiseerd worden. Hierdoor worden gegevensinvoer fouten geminimaliseerd en wordt de onboarding-ervaring voor zowel nieuwe medewerkers als HR-teams verbeterd.
Door je ATS te koppelen aan verschillende tools en systemen, kun je het wervingsproces optimaliseren en efficiënter maken. Dit biedt talloze mogelijkheden om tijd te besparen, verbeterde gegevensintegriteit en je algehele instroom te verbeteren. Het verkennen van deze verschillende koppelingen met je ATS kan je helpen om het maximale uit je wervingsinspanningen te halen en toptalent aan te trekken voor je organisatie.

Wil jij meer weten over de koppelingsmogelijkheden binnen jouw ATS? Laat je gegevens achter!

LEES VERDER