Wat is recruitment marketing automation?

Yes! Je hebt eindelijk een mooie poule aan kandidaten opgebouwd in je ATS-systeem! Maar hoe houd je deze kandidaten nu warm en begeleid je deze door een soepel proces heen? Met recruitment marketing automation!

Wat is recruitment marketing automation?

Recruitment marketing automation is het inzetten van software en technologie om het proces van het aantrekken, identificeren en betrekken van (toekomstige) sollicitanten te automatiseren en te vereenvoudigen. Dit kan taken omvatten zoals het plaatsen van vacatures, het beheren van cv’s en sollicitaties, het versturen van automatische e-mails en berichten en het automatisch bijhouden van de voortgang van kandidaten tijdens en na het sollicitatieproces.

Het doel van recruitment marketing automation is om het sollicitatieproces efficiënter en effectiever te maken voor zowel de werkgever als de kandidaat. Tevens kun je met recruitment marketing automation oude kandidaten heractiveren, en bestaande medewerkers behouden.

Wat zijn de voordelen van recruitment marketing automation?

Er zijn verschillende voordelen aan het inzetten van recruitment marketing automation. Recruitment marketing automation is handig omdat het het sollicitatieproces efficiënter maakt. Hierdoor kan de recruiter meer tijd besteden aan het beoordelen van geschikte kandidaten in plaats van het handmatig verwerken van sollicitaties. Bovendien kan het automatiseren van bepaalde taken, zoals het versturen van e-mails en berichten, ervoor zorgen dat de communicatie met kandidaten sneller en soepeler verloopt.

Daarnaast kan recruitment marketing automation helpen om de zichtbaarheid van de vacatures van een bedrijf te vergroten. Ook kan er een grotere pool van gekwalificeerde kandidaten bereikt worden. Dit kan bijvoorbeeld door een puntensysteem in te zetten voor nurturing van kandidaten. Dit kan ook helpen om een positief beeld te creëren van het bedrijf bij potentiële werknemers en de kans op een succesvolle vervulling van de vacature te verhogen.

Verder kan recruitment marketing automation ook nuttige gegevens en statistieken verzamelen over de prestaties van de vacatures, zodat de werkgever inzicht krijgt in welke vacatures het meest effectief zijn en welke verbeteringen er kunnen worden aangebracht in het sollicitatieproces. Ook zorgt het goed inrichten van recruitment marketing automation ervoor dat alle acties tussen de kandidaat en recruitment tools goed meetbaar is.

Wil jij starten met het inzetten van recruitment marketing automation in jouw organisatie? Of heb je al een start gemaakt, maar kun je hulp gebruiken op het gebied van strategie, uitwerking of tooling? RecruitMarketing helpt jou om te werken aan de perfecte candidate journey!

Neem contact op voor meer informatie

LEES VERDER