Wat is Job Advertising?

Dagelijks maken miljoenen Nederlanders gebruik van social media. Job advertising wordt ingezet als recruitmentmiddel om via verschillende onlinekanalen de juiste kandidaten voor vacatures te vinden. Door job advertising via social media in te zetten heb je daarom een enorm bereik onder mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan én mensen die niet op zoek zijn naar een nieuwe baan, maar wellicht wel openstaan voor een nieuwe uitdaging. Op deze manier bereik je 24/7 actief en passief werkzoekenden.

De voordelen van job advertising

Gebruik maken van job advertising kent veel voordelen. De belangrijkste voordelen voor het gebruiken van job advertising zijn:

  1. Job advertising helpt bedrijven bij het vinden en aantrekken van de juiste kandidaten door gerichte advertenties te plaatsen op relevante websites en online kanalen.
  2. Het is een kosteneffectieve en efficiënte manier om vacatures te verspreiden.
  3. Bedrijven kunnen specifieke functie-eisen en criteria voor kandidaten opnemen in hun advertenties, wat het proces van het vinden van de juiste kandidaten makkelijkere maakt.
  4. Met job advertising kunnen bedrijven een grote doelgroep bereiken met hun vacatures, waardoor de kans op het vinden van de juiste kandidaat stijgt.
  5. Het helpt bedrijven om een ​​sterke employer brand, zoals beschreven in onze andere blog, en een positief bedrijfsimago, engagement en conversie te creëren.

 

Welke vormen van job advertising zijn er?

Job advertising kan op allerlei verschillende manieren vorm worden gegeven. Dit kan door middel van creatieve concepten, wervingscampagnes en promoties tot en met verschillende advertentiemogelijkheden via display, video, social media, zoekmachines en vacaturebanken en vacaturesites.

Bij het gebruiken van Job Advertising is het belangrijk om goed na te denken over welke content je wilt gebruiken voor het adverteren. Een aantal belangrijke punten om terug te laten komen in de advertentie zijn bijvoorbeeld:

  • Een heldere titel met een korte omschrijving van de functie
  • Een lijst met vereisten zoals ervaring en opleiding
  • De voordelen van het werken voor de organisatie
  • Een link naar de website en een online sollicitatieformulier
In de huidige arbeidsmarkt is het een must om job advertising in te zetten. Start daarom vandaag nog met het inzetten van verschillende onlinekanalen om op een efficiënte en effectieve manier de perfecte kandidaten voor vacatures te vinden!

Meer informatie hierover?

LEES VERDER