Wat is een werken-bij site en wat zijn de voordelen?

Steeds meer organisaties hebben een werken-bij site, een aparte website naast de algemene website speciaal voor recruitment. Maar wat is een werken-bij site nou precies? En wat zijn de voordelen van een aparte werken-bij site?

Wat is een werken-bij site?

Een werken-bij site is een website die informatie geeft over vacatures, de werkgever, de sollicitatieprocedure, arbeidsvoorwaarden en nog veel meer. De website is ontworpen voor (latent)werkzoekenden, met als doel om bezoekers te laten converteren tot kwalitatieve sollicitaties.

Een werken-bij site is doorgaans opgebouwd uit:

  1. Een homepage met heldere employer value proposition
  2. Een vacature overzicht
  3. Vacature detailpagina’s
  4. Contact pagina 

 

Wat zijn de voordelen van een aparte werken-bij site?

Het antwoord is eenvoudig, het levert meer kandidaten op. Op een werken-bij site staat de kandidaat centraal en is alle content aangepast op het interesseren van de kandidaat.

Een aantal voordelen van een werken-bij site op een rijtje:

  1. Een werken-bij site is de ideale plek om jouw employer brand met potentiële kandidaten te delen. Jouw employer brand is niet exact hetzelfde als jouw corporate brand. Met een aparte werken-bij site kan je helder communiceren met jouw doelgroep.
  2. Relevante content voor sollicitanten. Net als jouw employer brand verschilt de content op je werken-bij site met je reguliere website. Denk hierbij aan sterke vacatureteksten en foto’s en video’s van de sfeer en werkomgeving. Zo kan een kandidaat een beter beeld van je organisatie scheppen.
  3. Je vacatures zijn beter vindbaar. Jouw werken-bij website is gericht op je vacatures en daarmee overzichtelijker. Hierdoor word je werken-bij site beter geïndexeerd door Google. Het resultaat? Google beloont je werken-bij site en je vacatures met een hoger plekje in Google zoekresultaten. Optimaliseer je werken-bij site door deze ook SEO-proof te maken.
  4. Het verhoogt de effectiviteit van je wervingscampagnes. Gebruik jij job advertising? Dan is een werken-bij site essentieel. De combinatie van een goede werken-bij site en job advertising zal het aantal sollicitaties sterk verhogen. Tip: Wil je deze combinatie inzetten om kandidaten te werven? Ontwikkel je werken-bij site mobile first om te zorgen dat je ook deze bezoekers de beste candidate journey kunt bieden.
Een goede werken-bij is een essentieel onderdeel van iedere effectieve en efficiënte recruitment strategie. Meer weten over het laten ontwikkelen van een ijzersterke werken-bij site?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

LEES VERDER