Wat is een puntensysteem in Recruitment Marketing Automation?

Een puntensysteem in recruitment marketing automation is een methode om (potentiële) kandidaten te beoordelen en te prioriteren op basis van hun interacties met het bedrijf en de vacatures. Het idee achter het puntensysteem is om kandidaten een bepaald aantal punten toe te kennen voor bepaalde acties. Voorbeelden hiervan zijn: het openen van e-mails, het bezoeken van de werken-bij site van het bedrijf of het invullen van een formulier.

Met behulp van deze punten kan het recruitment marketing automation-systeem de kandidaten sorteren en beoordelen op basis van hoe betrokken ze zijn en hoe geschikt ze zijn voor de vacature. Bijvoorbeeld, een kandidaat die veel punten heeft verdiend door het klikken in e-mails en het bekijken van vacatures, kan hoger worden geprioriteerd dan een kandidaat die weinig interactie heeft gehad.

Er zijn verschillende manieren om een puntensysteem in te richten voor recruitment marketing automation, hier zijn enkele voorbeelden:

  1. Stel punten in voor specifieke acties: Bijvoorbeeld, elke keer dat een kandidaat zich aanmeldt voor een vacature, krijgt hij of zij een bepaald aantal punten. Dit kan ook gelden voor acties zoals het uploaden van een cv en het plannen van een interview.
  2. Punten voor engagement: Kandidaten krijgen punten voor hun engagement met de vacature of het bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld gelden voor het bekijken van een bedrijfsvideo, het delen van een vacature via social media of het aanvragen van meer informatie over de vacature.
  3. Punten voor geschiktheid: Kandidaten krijgen punten voor hun geschiktheid voor de vacature, bijvoorbeeld op basis van hun opleiding, werkervaring en vaardigheden.
  4. Punten voor tijdsduur: Kandidaten krijgen punten voor hoe lang ze zich hebben aangemeld voor de vacature of hoe lang ze zich in bepaalde fases van het sollicitatieproces bevinden.
  5. Punten voor referenties: Kandidaten krijgen punten voor het verstrekken van referenties of voor het aandragen van nieuwe kandidaten.
Op basis van de punten kunnen er verschillende doelgroepen ontstaan binnen het systeem. Als het puntensysteem is ingesteld, kan het automatisering nurturing proces gebruik maken van deze punten om te bepalen welke kandidaten verder kunnen worden benaderd en welke niet.

Meer weten hierover?

LEES VERDER