Hoe bouw je een sterk employer brand?

Een sterk employer brand is essentieel in het aantrekken en behouden van talent en maakt een groot verschil in de arbeidsmarkt. In deze blog vertellen we welke stappen je kunt zetten om een sterk employer brand op te bouwen
  1. Bepaal je doelgroep: Voordat je begint met het bouwen van je employer brand, is het belangrijk om te bepalen wie je doelgroep is. Wie wil je aantrekken en behouden? Het antwoord op deze vraag bepaalt de boodschap die je uitdraagt.
  2. Onderzoek je bedrijf: Kijk naar je kernwaarden en cultuur en bepaal wat je uniek maakt ten opzichte van andere werkgevers. Deze factoren helpen bij het creëren van een authentiek employer brand.
  3. Luister naar je werknemers: Je huidige werknemers zijn de beste bron van informatie over wat er goed gaat en wat er verbeterd kan worden. Vraag hen naar hun ervaringen en wat ze belangrijk vinden in een werkomgeving.
  4. Analyseer je concurrenten: Bekijk wat andere werkgevers bieden en hoe je je kunt onderscheiden.
  5. Bouw je boodschap: voeg informatie uit de vorige stappen samen en formuleer een krachtige en aantrekkelijke boodschap over je werkgeverschap.
  6. Communiceer je employer brand: Zorg ervoor dat je employer brand op een consistente manier wordt gecommuniceerd naar zowel interne als externe doelgroepen, zoals toekomstige werknemers, huidige werknemers, en klanten. Dit doe je bijvoorbeeld op je werken-bij site, in wervingscampagnes en in mailings naar je werknemers en klanten.
  7. Evalueer en verbeter continu: Het opbouwen van een sterk employer brand is een continu proces en moet regelmatig worden geëvalueerd en verbeterd.

Door te investeren in je employer brand, toon je aan dat je waarde hecht aan je werknemers en een aantrekkelijke werkgever bent. Het verhoogt ook de betrokkenheid van je huidige werknemers, wat leidt tot verhoogde productiviteit en vermindering van verloop.

Al met al is het het bouwen van een sterk employer brand een investering in de toekomst van je bedrijf. Door de juiste stappen te zetten en door continu te evalueren en verbeteren, kun je je onderscheiden van andere werkgevers en het juiste talent aantrekken en behouden. Start daarom vandaag nog met het bouwen van je employer brand!

Meer weten over employer branding?

LEES VERDER