6 tips voor een mobielvriendelijke werken-bij site

Een apart werken-bij site is een belangrijk onderdeel van het wervingsproces voor je organisatie. Het is de plek waar potentiële sollicitanten informatie kunnen vinden over de organisatie en de openstaande vacatures. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw werken-bij site er niet alleen mooi uit zie, maar ook is geoptimaliseerd voor conversie.

Met deze 6 tips optimaliseer jij je werken-bij site voor conversie:

  1. Maak het overzichtelijk en gemakkelijk te navigeren: een overzichtelijke site is cruciaal voor de gebruikerservaring van de sollicitant. Het moet gemakkelijk zijn om door de site te navigeren en informatie te vinden. Zorg voor een duidelijke structuur en maak gebruik van duidelijke titels en koppen.
  1. Zorg voor een aantrekkelijke lay-out: een aantrekkelijke lay-out is belangrijk om potentiële sollicitanten aan te trekken. Zorg voor een professionele uitstraling die past bij het imago van het bedrijf. Gebruik bijvoorbeeld foto’s en video’s om de site visueel aantrekkelijker te maken.
  1. Maak het persoonlijk: een werken-bij site inkijkje geven in de je bedrijfscultuur. Laat bijvoorbeeld medewerkers aan het woord en laat ze vertellen over hun werkzaamheden en ervaringen binnen het bedrijf. Hierdoor kunnen sollicitanten zich beter identificeren met het bedrijf en krijgen ze een beter beeld van de werksfeer.
  1. Toon je Employer Value Proposition: potentiële sollicitanten willen weten wat ze kunnen verwachten als ze bij je organisatie gaan werken. Laat daarom duidelijk zien wat de voordelen zijn van werken bij het bedrijf, zoals bijvoorbeeld flexibele werktijden, opleidingsmogelijkheden en doorgroeimogelijkheden.
  1. Maak het gemakkelijk om te solliciteren: de sollicitatieprocedure moet zo gemakkelijk mogelijk zijn voor potentiële sollicitanten. Zorg ervoor dat het sollicitatieproces overzichtelijk en gestructureerd is, en dat het duidelijk is welke informatie er moet worden ingevuld. Laat sollicitanten bijvoorbeeld solliciteren met hun LinkedIn-profiel of CV.
  1. Hou de site up-to-date: een werken-bij site moet regelmatig worden bijgewerkt om relevant te blijven. Plaats nieuwe vacatures en update de informatie over het bedrijf. Zorg er ook voor dat de contactinformatie up-to-date is, zodat sollicitanten gemakkelijk contact kunnen opnemen met het bedrijf.
Door bovenstaande tips te implementeren, kun je ervoor zorgen dat jouw werken-bij site optimaal presteert en potentiële sollicitanten aantrekt. Een goed ontworpen en informatieve site kan bijdragen aan het succes van het wervingsproces en helpen bij het aantrekken van de juiste kandidaten voor de openstaande vacatures.

Wil jij een converterende werken-bij site? Get in touch!

LEES VERDER